Нови мастер студијски програми на Универзитету у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу промовисао је два нова студијска програма мастер академских студија – Информационе технологије и Развој компјутерских игара.

Нови програми су акредитовани као једноипогодишње мастер студије, а места има за 70 студената.

Настава ће бити организована се на српском и енглеском језику.

Конкурс за упис студената на мастер академске студије траје до 21. октобра.

Мастер програм Информационе технологије резултат је сарадње четири факултета крагујевачког Универзитета: Факултета инжењерских наука, Природно-математичког факултета, Факултета техничких наука и Економског факултета.

За други мастер програм Развој компијутерских игара, који је једини акредитован у Србији на Универзитету у Крагујевцу, влада велико интересовање. До сада је пристигло 18 пријава.

На оба смера места има за по 15 буџетских, по 10 самофинансирајућих, док ће Иницијатива “Дигитална Србија” и Универзитет у Крагујевцу стипендирати по петоро студената на оба студијска програма.

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу подсећају да право на упис имају сви студенти који су стекли високо образовање најмање на основним академским студијама из области електро-техничког и рачунарског инжењерства, математике, рачунарских наука, машинског инжењерства, или на неком сродном студијском програму.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *