Нови садржаји на језеру Бубањ

Атрактивна локација у самом центру града и велики потенцијал за развој туризма, језеро Бубањ ускоро ће добити нове садржаје.

Пројектом урбане обнове и ревитализације који је данас представњен крагујевачкој јавности у Градској управи, у првој фази предвиђена је изградња пешачких, бициклистичких и трим стаза, поплочаних површина, платформе за спортски риболов и саобраћајница.

За израду пројектно-техничке документације, трошкове опремања простора и уређење земљишта Министарство трговине, туризма и телекомуникација определило је 15 милиона динара.

Укупна вредност пројекта, који ће се реализовати фазно, је милион 350 хиљада евра, а први радови почеће до краја јула.

Циљ пројекта „Развој туристичког потенцијала „Језеро Бубањ“ је да се унапреде услови за рекреацију и бављење спортом, али и унапређење услова за развој туризма.

Језеро Бубањ, чија је површина воденог огледала преко три, а парка близу 10 хектара, драгоцено је природно добро, богато рибом и природно је станиште за разне врсте птица.

Иако је на атрактивној локацији, због недостатка садржаја, до сада је, углавном, привлачило риболовце и грађане оближњих насеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *