Новогодишња зимска бајка у насељу “21. октобар”

У сусрет новогодишњим и божићним празницима, бројне крагујевачке породице украшавају своје терасе и прозоре.

Највећи број новогодишњих декорација постављен је у насељу „21. октобар“ .

Једна од најкреативнијих тераса налази се у Сувоборској улици и  подсећа на новогодишњу зимску бајку.

Породица Марјановић украшавала је своју тересу неколико дана, а занимљиво је напоменути да је већина креација ручни рад супружника Ивана и Марине.

Сувоборкса улица која се налази близу комплекса Шумарице у насељу „21. октобар“ цакли сваке вечери.

Испред терасе која се налази на првом спрату застајкују бројни пролазници који у вечерњим сатима шетају како би направили селфи фотографију.

Тераса је оивичена зеленилом и светлећим лампицама, а жица на којој се налазе дуга је неколико метара.

За њено монтирање било је потребно неколико дана.

Ипак, печат бројним предметима који сијају попут ирваса, санки и Деда Мраза дају велике жичане сјајне кугле које су ручно рађене, а које је направио Иван Марјановић.

Осим тога, старо грање обојено у белу боју, а које такође увече светли, подсећа на  смрзнута стабла окићена ињем која су такође ручне израде.

Породица Марјановић  има богату колекцију новогодишњих декорација и украса које годинама прикупља.

Ритуал кићења и екстеријера на тераси стана, али и унутрашњег простора почиње почетком децембра.

Сваке године Марјановићи направе по неку нову стону или зидну декорацију, а посебан изазов за њих је  осмишљавање уређења сваког кутка у стану или на тераси.

Како кажу, сваки предмет има своју причу.

Марјановићи имају два сина – средњошколца Филипа и основца Димитрија који нису били расположени за снимање, али ће како су нагласили новогодишње и божићне празнике провести са родитељима.

Иако је свака децембарска ноћ хладна на тераси  је како кажу обавезно вечерње уживање уз топле напитке и снежну светлећу декорацију.

Иако је било потребно много труда и рада за украшавање,  лепота простора радује и породицу и пролазнике који пролазе Сувоборском улицом.

Ипак, неколико места и на бајковитој тераси  и у унутрашњем простору остаје за декорације за Божић које ће употпунити животни простор породице Марјановић.

Извештава новинар РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *