Новогодишњи базар у Ботаничкој башти

Украшавањем Панчићеве оморике почео је дводневни Новогодишњи базар у Ботаничкој башти.

Хуманитарној акцији, у духу предстојећих празника, придружили су се крагујевачки малишани и студенти Природно-математичког факултета, који су учествовали у изради и продаји уникатних сувенира од еколошких материјала.

Малишани Предшколске установе „Врабац“ као и студенти Природно-математичког факултета започели су украшавање Панчићевих оморика у Ботаничкој башти.

Украси од јестивих материјала, који су безбедни за све животиње и птице које станују на више од 5 хектара зелене оазе, направљени су управо од биљака које су се могле пронаћи у овом простору.

Новогодишњи базар, на коме се продају уникатне разгледнице као и топли напици, убудуће ће постати традиционална манифестација Ботаничке баште. Ово је и прилика да се покаже хуманост и донирају средства за даље функционисање највеће ботаничке баште на Балкану.

На функционалном простору баште, на више локација постављени су украшени панели за фотографисање.

Новогодишњи базар у Ботаничкој башти одржава се и сутра од 11 сати.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *