Обележен Међународни дан породице

Поводом обележавања Међународног дана породице, у основној школи Радоје Домановић уручене су награде најбољим предшколцима и ученицима који су учествовали на конкурсу Породичне игре и у квизу Породична слагалица.

За освојено прво и друго место предвиђене су вредне награде, док је за све учеснике, односно 14 породица, обезбеђен излет у Етно село „Моравски конаци“.

Ове године, организатори су се определили за тему значај игре у породици. Игра је један од начина како да се унапреди и улепша проведено време са децом.

Кроз игру и забаву ствара се стабилна, социјализована и креативна личност малишана. То је база за сигурне односе у породици између родитеља и деце.

У вртићима је организован квиз „Породична слагалица“, данас се 10 породица такмичило у финалу, а малишани су имали прилуку да своје родитеље виде и у улогама такмичара.

Други део такмичења односи се на ученике основних школа, који су до 8. маја могли да се пријаве на конкурс „Породичне игре“.

Саветовалиште за брак и породицу од 2011.године уз помоћ града и Центра за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, организује ову манифестацију која је све масовнија.

Ове године, награда за све такмичаре, без обзира на освојено место у такмичењу је, излет у Етно село „Моравски конаци“.

Извештава новинарка РТК Марина Гавриловић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *