Обележен Светски дан енергетске ефикасности

У последње четири године, у Крагујевцу је уложено више од 200 милиона динара у пројекте енергетске ефикасности, саопштено је поводом Светског дана енергетске ефикасности.

У сарадњи са Министарством рударства и енергетике, на иницијативу Одељења за енергетску ефикасност Градске управе за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој, у Крагујевцу, је 5. март обележен у основној школи „Радоје Домановић“.

Према речима организатора, Међународни дан енергетске ефикасности обележава се у циљу подизања свести о овој теми код деце.

У оквиру обележавања Светског дана енергетске ефикасности у основним школама и предшколским установама, подељени су промотивни плакати, организовано такмичење кроз едукативну друштвену игру „Играј за енергију“ као и такмичење ликовних и литерарних радова, на тему енергетске ефикасности.

Једно такво такмичење организовано је и у основној школи „Радоје Домановић“.

Поред представника Одељења за енергетску ефикасност, догађају су присуствовали и представници Министарства рударства и енергетике, који су основној школи „Радоје Домановић“ поклонили друштвене игрице, на тему енергетске ефикасности.

У последње четири године, у Крагујевцу, је уложено више од 200 милиона динара у пројекте енергетске ефикасности.

На овај начин, кроз бројне активности, просветни радници у школама настоје да ниво знања и свести деце о рационалном коришћењу необновљивих извора енергије и значају, који има енергетска ефикасност у очувању здраве животне средине, подигну на виши ниво.

Основни циљ обележавања Светског дана енергетске ефикасности је да се подигне свест људи о неопходном смањењу потрошње енергије, кроз разумно и одрживо коришћење енергетских ресурса.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *