Обезбеђена средства за дезинфекције зграда

Кризни штаб Крагујевца је, након увођења ванреднe ситуације, као једну од мера, у циљу спречавања ширења Корона вируса, увео да се се зграде дезинфикују једном дневно.

Јавно комунално предузеће Шумадија обезбедило је средства за дезинфекцију, али је на станарима да се организују и одлуче на који начин ће урадити дезинфекцију.

Након погоршања ситуације са епидемијом Корона вируса и повећеног броја оболелих, Кризни штаб града Крагујевца одлучио је да се свака стамбена зграда на територији града дезинфикује најмање једном дневно, како би се спречило ширење вируса.

Последњих дана грађани су упућивали велики број позива Јавно комуналном предузећу „Шумадија“ са захтевом за дезинфекцију.

Из овог предузећа наглашавају да у оквиру својих делатности не пружају услуге дезинфекције, већ само обезбеђују дезинфекционо средство – натријум хипохлорит, које грађани могу бесплатно преузети на десет пунктова у граду.

Од договора станара на који начин ће организовати дезинфекцију улаза, зависи и цена која се плаћа по стамбеној јединици.

Како би се правилно извршила дезинфекција потребно је дезинфекционим средством испрскати све металне површине у улазима као што су гелендери, браве, тастери на интерфонима, предкидачи за светло у ходницима и поставити испред сваког улаза дезобаријере.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

 

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *