Обиман дневни ред пред одборницима

Сутра од 9 часова биће одржана 18 редовна седница Скупштине града. На дневном реду најпре се нашло седам тачака о којима ће расправљати одборници, али је тај дневни ред допуњен обимним бројним предлозима.

На седници локалног Парламента одборници ће расправљати о Предлогу одлуке о ослобађању плаћања доприноса за уређивање грађевинског земљишта за стамбене зграде за припаднике снага безбедности које ће бити изграђене на територији града Крагујевца, Предлогу одлуке за припајање четири јавно комуналних предузећа у једно, о Равноправности полова, о Вршењу оснивачких права над Заводом за заштиту радника Медицина рада.

Међу многобројним допунама нашао се и предлог препоруке одборима јавних и јавно комуналних предузећа и скупштинама друштава осталих субјеката, као пружаоцима комуналних услуга и услуга обједињене наплате.

Усвајањем ове одлуке биће омогућено грађанима да своја дуговања измире у највише 120 месечних рата,а да рата не буде мања од 500 динара.

Представници опозиционих партија негодују због допуњеног дневног реда који је веома обиман.

Како наводе нису у прилици да уложе амадмане јер су о допуни обавештени пре два дана.

У Покрету за наш град истичу да ће подржати одлуку о вршењу оснивачких права над Заводом за здравствену заштиту радника Медицина рада али ће бити против Одлуке о припајању јавно комуналних предузећа.

Осамнаесту редовну седницу Скупштине града Крагујевца директно ће преносити Радио телевизија Крагујевац од 9 часова.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *