Обука у пружању прве помоћи

У Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“ организована је едукативна обука „Примени прву помоћ и спаси живот“.

Обуку је организовао Центар за самостални живот у сарадњи са Едукативним центром Завода за хитну медицински помоћ.

Корисне информације у домену прве помоћи добили су запослени, лица која раде са корисницима и удружењима, спортским клубовима и институцијама које пружају услуге особама са инвалидитетом.

Свакодневица носи низ непредвиђених ситуација у којима је неопходно применити прву помоћ до доласка медицинских екипа.

Основна знања и практичне вештине за пружање прве помоћи, запослени у Едукативном центру Завода за хитну медицинску помоћ, пренели су лицима која су у сталном контакту са особама са инвалидитетом. Обуке ће бити организоване и убудуће.

У Заводу за хитну медицинску помоћ наводе да ће у наредном периоду едуковати и инвалидна лица која често долазе у ситуације у којима би требало да знају основна начела прве помоћи.

Обуку је организовао Центар за самостални живот особа са инвалидитетом, а похађали су је представници Удружења особа са аутизмом, Дневног боравка за старе, Центра „Кнегиња Љубица“, Завода са збрињавање одраслих „Мале Пчелице“, Клуба младих са инвалидитетом и Центра „Искра“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *