Обука за инспекторе за заштиту животне средине

У организацији Министарства заштите животне средине и Сталне конференције градова и општина, у Крагујевцу је одржана обука за инспекторе за заштиту животне средине шумадијског, поморавског, рашког и расинског округа.

Циљ је да се омогући боља комуникација и координација између грађана, инспектора, надлежних комуналних предузећа и ресорног министарства.

Састанак мреже еко повереника при СКГО окупља све запослене у локалним самоуправама који се баве заштитом животне средине.

Представници Министарства заштите животне средине говорили су о актуелним и темама од значаја за еко поверенике, ИПАРД програмима, новом Закону о заштити од буке, као и о Уредби о граничним вредностима у оквиру заштите ваздуха.

Инспекторима је представљен и Приручник за локалну инспекцију за заштиту животне средине.

Обуке за инспекторе за заштиту животне средине до сада су одржане у Голупцу, Владичином Хану и Новом Саду, а након Крагујевца одржаће се у Нишу и Осечини.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *