Обуке за поверенике цивилне заштите

Под покровитељством Града, у Бизнис иновационом центру, организација Каритас овог лета одржава два циклуса обуке за поверенике цивилне заштите из 154 месне заједнице на подручју Крагујевца.

Предавачи су професори Факултета безбедности, а полазници су активисти месних заједница који су захваљујући познавању свог насеља добили дужност повереника у случају елементарних непогода.

Обилне падавине обележиле су цело пролеће,па зато цивилна заштита мора бити спремна у сваком тренутку за реаговање.

Обука која је организована у Крагујевцу је веома значајна. Обрађују се значајне теме које повереници цивилне заштите треба да усвоје, неких да се подсете.

Координација и рад са штабовима треба бити што ефикаснија, а овакве обуке усмериће их и како то да остваре.

Месне заједнице су прве тачке на којима повереници организују и превентиву.

Повереници треба да се упознају са својим обавезама и правима које имају у систему заштите и спасавања, да се упознају са својом улогом као и да се суоче са чињеницом да су веза између становништва и државних и локалних институција у случају ванредних ситуација.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.