Од 9. јуна почињу пријемни испити за специјализована одељења

Пријављивање за полагање пријемног испита за специјализована одељења у Првој крагујевачкој гимназији је у току.

За оне ученике који који су још увек у дилеми шта уписати, или нису стигли да се пријаве  још увек могу да конкуришу за жељено одељење.

Од ове године у овој школи уписује се и једно Одељење за ученике са посебним способностима за физику.

У Првој крагујевачкој гимназији пријемни испити за специјализована одељења почињу  9. јуна, и то тестом за упис ученика у одељења са посебним способностима за математику.

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику, биће одржани 10 јуна.

Истог дана Прва крагујевачка гимназија ће у школској 2020/21. години уписати и једно Одељење за ученике са посебним способностима за физику.

Са уписом у овој образовној установи завршава се 12. јуна и то пријемним испитом ученика са посебним способностима за биологију и хемију.

Интересовање за упис у Прву крагујевачку гимназију за три различита смера за ученике са посебним способностима, у специјализована одељења за математику, рачунарство и информатику и биологију и хемију је велико.

Све информације о условима за упис у Одељење ученика са посебним способностима за физику налазе се у извору из Правилника за упис ученика у средњу школу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *