Од данас поново могућа шетња у парковима

Одлуком републичког Кризног штаба, а на основу повољне епидемиолошке ситуације у земљи, ублажене су неке од мера које су уведене у циљу спречавања ширења Корона вируса.

Од данас паркови и шеталишта могу бити отворени али они који се налазе у њима морају бити на одговарајућем растојању. Крагујевац и Нови Сад су први градови у којима ће се омогућити градски превоз и то од 4. маја.

Лепо време и ублажавање појединих мера изненадили су и обрадовали већину Крагујевчана.

Према најновијим информацијама угоститељски објекти могу почети са радом од 4. маја и то на отвореном, уз поштовање дистанце и у затвореном простору уз поштовање свих мера заштите. Од 8. маја очекује се отварање и тржних центара.

Отварање авио превоза се очекује од 18. маја. Од 11. маја почеће да раде вртићи и продужени боравак у школама.

Родитељи треба да се о томе изјасне на упутима које ће добити из вртића. Такође, морају да доставе обдаништима потврду послодавца да морају на посао.

Родитељи децу могу и накнадно да пријаве за вртић.

Међутим, у овом моменту то не би требало да буде масован повратак малишана у предшколске установе, већ само за потребе родитеља који крећу на посао, упозоравају стручњаци.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *