Од навијача за јубилеј – мурал

Крагујевачки навијачи спортског друштва Раднички, “Црвени ђаволи” организовали су осликавање мурала на једном од солитера Лепеничког булевара.

Мурал са ликом кнеза Милоша Обреновића и натписом “Крагујевац варошица прва српска престоница 1818” насликала је Јелена Андобак која је завршила мастер на факултету Ликовне уметности у Косовској Митровици на одсеку за зидно сликарство.

Израду мурала са ликом кнеза Милоша Обреновића и текстуалном поруком навијачи Спортског друштва Раднички “Црвени ђаволи” организовали су у години јубилеја када Крагујевац бројним манифестацијама и програмима обележава два века од проглашења нашег града првом престоницом модерне Србије.

Више од педесеторо ватрених навијача који бодре на спортским дешавањима крагујевачки Раднички учествовало је у организацији осликавања једног дела солитета који се налази у Лепеничком булевару број 5.

Станари солитера у Лепеничком булевару број 5 поздравили су ову иницијативу навијача “Црвених ђавола”.

Током осликавања мурала гледали су са својих прозора како напредују радови а када је мурал завршен станари поносно напомињу да станују у солитеру кога краси лик великог књаза.

Иначе, пре неколико година на зиду корита Лепенице навијачи Црвених ђавола организовали су осликавање једног од највећих навијачких мурала на Балкану са ликом војводе Радомира Путника, грбом града Крагујевца, Спортског друштва Раднички и српском заставом.

Израда мурала је савремени уметнички израз који има друштвену поруку. У европским земљама је много више заступљен него у Србији.

Креативци који израђују мурале су углавном млади талентовани људи који сликом и речју исказују ствој став о друштвеним приликама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *