Од почетка године санкционисано преко 24 хиљаде саобраћајних прекршаја

Припадници саобраћајне полиције Полицијске управе Крагујевац, сваког месеца спроводе акцију појачане контроле саобраћаја, усмерене на откривање и санкционисање прекршаја.

Од почетка године открили су преко 24 хиљаде саобраћајних прекршаја, међу којима је највише оних са прекорачењем дозвољене брзине, вожње под дејством алкохола али и непрописних радњи возилом.

Неприлагођена брзина, вожња под дејством алкохола, некоришћење сигурносних појасева у возилу, коришћење мобилног телефона за време вожње као и непрописно кретање пешака најчешћи су узрочници саобраћајних незгода.

Од почетка године саобраћајна полиција је открила преко 24 хиљаде саобраћајних прекршаја међу којима је највише прекорачења дозвољене брзине, око 5 хиљада за некоришћење сигурносног појаса, преко 2 хиљаде због непрописног коришћења мобилног телефона и око 2 хиљаде вожњи под дејством алкохола.

За првих девет месеци у току 2019. године евридентиране су 482 саобраћајне незгде, а погинуле су две особе.

Статистика је врло охрабрујућа јер је живот на путевима изгубило пет особа мање него за десет месеци у 2017. години.

У овој години 59 особа је теже повређено, што је 21 мање него у истом периоду 2018. године.

Сабраћајна полиција апелује на све учеснике у саобраћају на обавезну употребу заштитних појасева, упаљених фарова и забрану коришћења мобилних телефона приликом вожње.

Припадници саобраћајне полиције полицијске управе Крагујевац, у сарадњи са предшколских установама, организују предавања предшколцима са основним правилима саобраћаја.

Ученици основних школа, у оквиру програма “Основи безбедности деце”, имају прилику да се упознају са ризицима и претњама које могу да угрозе њихову безбедност на путу.

Током пројекта “Матура” у свим средњим школама у Крагујевцу саобраћајна полиција матуранте, сваке године, упознаје како да се понашају када постану млади возачи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *