Од Владе Швајцарске близу 7.000 евра за унапређење еУправе и еУслуга

Градска управа за управљање пројектима, равномерни и одрживи развој, у овој години учествовала је у спровођењу чак 34 пројекта.

Унапређење капацитета за електронску управу и пружање електронских услуга грађанима и привреди најновији је пројекат града Крагујевца који ће се спроводити у оквиру програма Свис Про.

Крагујевац је један од 35 локалних самоуправа у Србији која ће омогућити грађанима да добију лакши и бржи приступ правима и услугама које су у надлежности локалне администрације.

Кроз програм Свис ПРО, Влада Швајцарске финансираће пројекат са 6880 евра, док ће додатних 2370 евра обезбедити град за унапређење електронске управе и услуга, као и набавку помоћне технологије за особе са инвалидитетом.

Други пројекат односи се на добру управу који треба да подржи напоре локалних самоуправа на унапређењу транспарентности, одговорности, укључивања грађана у доношење одлука у борби против корупције.

Потписивање меморандума о разумевању између мисије УСАИД у Србији и локалних самоуправа у склопу пројекта за одговорну власт заказано је за 15. новембар у Београду.

Владе Србије и Швајцарске, кроз програм Свис ПРО, настоје да пруже подршку локалним самоуправама, у циљу повећања одговорности, транспарентности и ефикасности у обезбеђивању бољег приступа услугама и правима свих грађана.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *