“Одбацићу отпад док сам још млад” – за чистији Крагујевац

Циљ пројекта под називом „Одбацићу отпад док сам још млад 2018“ је да анимира младе грађане Крагујевца да стану у одбрану чистог града кроз побољшање примарне селекције отпада.

На завршном догађају пројекта било је речи о плановима за 2019. годину, као и о томе како да се унапреди однос целокупног друштва према проблему отпада у Србији.

Организација “Унбесо“ желела је да кроз програм активира пре свега младе, али и све оне који виде да је унапређење културе и ефикасности функционисања урбаног система битна ставка у напретку ка одрживом развоју.

Креирањем заједничког акционог плана у претходној години, чланови ове организације желе да од 2019. позитивно утичу на примарну селекцију отпада у граду.

Циљ је да се активирају млади да долазе до технолошких и друштвених иновација које ће од примарне селекције отпада прећи на пружање практичних решења за одрживи развој свог града.

Овај пројекат, који је део концепта циркуларне економије, поред града Крагујевца подржао је и „Клајмат Кик“.

У оквиру пројекта “Одбацићу отпад док сам још млад“ са школама у Крагујевцу током ове школске године планиране су активности везане за предавања о историјату картографије и појму карте, као и израду карте часовних зона уз позитивне примере појединих градова света.

Све то у циљу достизања здраве животне средине.

Сам пројекат подразумева да се успоставе системска решења и у другим градовима Србије, код већег броја локалних самоуправа и имплементира концепт одрживог развоја и одговорност код грађана.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *