Одбацићу отпад, док сам још млад

Циљ пројекта „Одбацићу отпад, док сам још млад“ је да анимира младе Крагујевчане да стану у одбрану чистог града кроз побољшање примарне селекције отпада.

У претходном периоду одржане су радионице, у оквиру којих су ученици Прве крагујевачке гимназије и Средње стручне школе радили еко карте улица, карту дивљих депонија у школском окружењу, а данас су у Великом парку одређивали ПХ вредност земљишта.

Главни део пројекта “Одбацићу отпад, док сам још млад” јесте упознавање крагујевачких средњошколаца са појмовима који се односе на просторне димензије, сналажење на графикону, карти и у простору.

Чланови тима „Унбесо“ организовали су радионице за ђаке Прве крагујевачке гимназије и Средње стручне школе, након чега су урађене еко карте улице у којој је њихова школа, карта дивљих депонија у школском окружењу, а урађене су и постављене посуде за сепарацију отпада на предвиђеним локацијама.

Ученици су, у Великом парку, одређивали ПХ вредност земљишта.

На мапи са локацијом ове две школе ученици су уцртали све канте и контејнере на улици, али и оне за које сматрају да их је потребно додати.

Додатни задатак био је да ђаци осмисле на који начин би могли да утичу на смањење отпада у школи.

Оваквим радом са средњошколцима, позитивно се утиче на развој њихових личности.

Истовремено, мотивишу се да развијају нове идеје.

Један од циљева пројекта је анализа односа младих према управљању отпадом.

Према речима организатора, учесници програма су показали спремност на самоиницијативу, покренути заједничким радом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *