Одложен Сајам пољопривреде

Традиционални Шумадијски сајам пољопривреде, планиран за 3. септембар, неће бити одржан у том термину, потврдили су надлежни из Шумадија сајма.

Од епидемиолошке ситуације и даље зависи да ли ће бити одложен за крај септембра, или почетак октобра.

У Крагујевцу је и даље ванредна ситуација због епидемије корона виурса, а у хали Градског сајмишта још увек је привремена ковид болница.

Да ли ће она остати или бити расформирана знаће се у наредних десет дана.

Шумадијски сајам пољопривреде ранијих година окупљао је бројне излагаче, а према броју посетилаца сврстао се у највећу сајамску манифестацију градског сајмишта.

Шумадија сајам, за разлику од новосадског, има пространу површину на којој би и могла да се разматра организација сајамске манифестације мањег обима.

Размишља се и о спајању сајма пољопривреде и сајма лова и риболова.

Међутим, то су све могућности које су у овом тренутку још прилично далеке, јер је у Крагујевцу, још увек на снази ванредна ситуација.

Од епидемиолошке ситуације зависи и одржавање Сајма комуналне опреме. У овом периоду анкетирају се излагачи, јер је јако битна потврда о учешћу на сајамској смотри.

Због пандемије корона вируса и мера забране окупљања и одржавања манифестација сајамског карактера на, Шумадија сајму одржане су од почетка године само две смотре: у фебруару Сајам венчања и Сајам грађевинарства, док је у марту, непосредно пре пролашења ванредног стања, отказан Сајам образовања и запошљавања.

Тај догађај је изостао, као и сајмови намештаја и игрица, док је, крајем маја, Сајам хортикултуре одржан на отвореном, са мањим бројем излагача.

Календар сајамских манифестација за 2020. годину требало је да буде испуњен са 20 разноврсних смотри, али је коронавиурс све сусрете излагача и посетилаца прекинуо.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *