Одложена седница Савета Универзитета у Крагујевцу

Седница Савета Универзитета у Крагујевцу која је требало да буде одржана сутра је одложена.

Председник Савета проф. др Милан Коларевић каже да је седница одложена јер је вршилац дужности ректора Универзитета, проф. др Ненад Филиповић морао на службени пут.

Први човек крагујевачког Универзитета, проф. др Филиповић тврди да је у питању кршење закона, јер седница није заказана према правилнику Савета Универзизета.

Мандат вршиоца душности ректора Универзитета истиче 27. децембра, па би изборни процес требало окончати до тог датума. Како РТК сазнаје, проф. др Ненад Филиповић поново ће се кандидовати за ову функцију.

Два пута за редом Савету Универзитета у Крагујевцу не полази за руком да изабере ректора ове високошколске установе.

Наиме, на седници Савета која је одржана 4. децембра ректор није изабран, док је заказана седница за сутра отказана.

На питање због чега је планирана седница отказана, председник Савета Универзитета, проф. др Милан Коларевић и вршилац дужности ректора крагујевачког Универзитета проф. др Ненад Филиповић имају различите одговоре.

На питање да ли ће се поново кандидовати за функцију ректора Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић потрврдно је одговорио.

Он наводи да је низ планираних активности започео као вршилац дужности и да има намеру да те послове настави да ради.

Мандат вршиоцу дужности ректора Универзитета истиче 27. децембра, а председник Савета наводи да ће ово тело до тада учинити све да нови ректор буде постављен.

У изјави за националне медије министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је да се надлежно министарство неће мешати у избор ректора на крагујевачком Универзитету.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Одложена седница Савета Универзитета у Крагујевцу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *