Одлука градоначелника о дезинфекцији улица

Одлука градоначелника о дезинфекцији кроз програм одржавања јавне хигијене у Крагујевцу

Градоначелник града Крагујевца на основу члана 51. Статута града Крагујевца (“Сл. лист града Крагујевца”, бр. 8/19), члана 29. Закона о одбрани (“Сл. гласник РС”, бр. 116/2007, 88/2009, 88/2009 – др. закон, 104/2009 – др. закон, 10/2015 и 36/2018), Закона о здравственој заштити (“Сл. гласник РС”, бр. 25/2019- даље) и Одлуке о проглашењу ванредног стања председника Републике Србије, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије, с обзиром на проглашено ванредно стање у Републици Србији и опасности од ширења епидемије COVID-19 на територији целе Републике Србије, због обезбеђивања безбедности и заштите живота и здравља становништва, доноси

О Д Л У К У

I

Обавезује се ЈКП „Шумадија“ да због опасности од ширења епидемије COVID-19 на територији целе Републике Србије и града Крагујевца кроз програм одржавања јавне хигијене редовно извршава дезинфекцију на територији града Крагујевца, нарочито водећи рачуна о главним градским саобраћајницама, пешачким стазама, тротоарима, паркиралиштима и осталим јавним површинама у захвату ужег градског језгра, Клиничког центра Крагујевац, Завода за хитну медицинску помоћ Крагујевац, Зелене пијаце, простора око Главне аутобуске и железнике станице и аутобуска стајалишта ( до момента обустављања јавног градског и приградског превоза путника ), спојеви –ћошкови саобраћајница и сл. ( сливничке решетке, шахт поклопци и сл. ), такси стајалишта, појачати одржавање хигијене приликом пражњења контејнера, односно уклонити сво смеће које се проспе приликом пражњења, као и извршити прање контејнера.

II

Препоручује се обављање дезинфекције у периоду трајања ограничења и забране кретања лица на територији РС, од 20,00 до 05,00 часова, водећи рачуна о Наредби о ограничењу и забрани кретања лица на територији РС.

III

Обавезује се ЈКП „Шумадија“ да као раствор за дезинфекцију користи средства у складу са препорукама референтне институције.

IV

Обавезује се Градска управа за развој и ЈКП „Шумадија“ да ову одлуку спроведу. Одлука ступа на снагу даном доношења, а важи до доношења одлуке о престанку ванредног стања у Републици Србији.

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Радомир Николић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *