Одлука приштинских власти није разуман чин

Одлука приштинских власти да уведе таксе од 100% на робу из Србије није разуман чин, нити разумна одлука у било ком смислу, каже председник Александар Вучић.

Данас су приштинске власти увеле посебне таксе на производе које долазе из Србие на територију КиМ и тиме суштински донели одлуку о забрани промету робе и трговине. То није забележено у 21. веку“, рекао је Вучић а пренели национални медији.

Након састанка Савета за националну безбедност донета је одлука да Србија неће уводити контрамере Приштини.

Савет је као одлуку донео да Србија ни на који начин неће узвраћати сличним мерама, јер Србија жели да остане поуздан партнер свима у свету“, нагласио је председник.

Уз ризик и делимичан страх, који показујемо јер бринемо за мир, мораћемо да предузмемо разноврсне мере да бисмо показали свету и помогли српском народу.

На седници Савета за националну безбедност свако је добио задатке.

Премијерка и Привредна комора радиће са компанијама које су извозиле робу на Косово, тако да ћемо покушати заједно да видимо како да им помогнемо и пребродимо ову тешку кризу“ навео је Вучић.

У име Европске уније, огласила се шефица дипломатије ЕУ Федерика Могерини, која је затражила од Приштине да одмах укине одлуку о повећању пореза на робу из Србије, те указала да је та мера како повреда ЦЕФТА, тако и Споразума о стабилизацији и придруживању ЕУ и Косова.

“Влада Косова мора одмах да укине ове одлуке”, поручила је Могеринијева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *