Одржан протест бивших радника „Застава камиони“

Бивши радници фабрике „Застава камиони“ и других мањинских организационих целина некадашње групације Застава, организовали су четврто протестно окупљање код Крста, са циљем да реше материјални и социјални статус око 4 600 радника који су по неком основу напустили раније фабрику.

После раскинутог радног односа, и даље их тиште проблеми као што су: неповезан радни стаж и ненамирена дуговања заосталих зарада.

Током протеста прочитан је допис који је упућен највишим инстанцама у Београду, Надзорном одбору фабрике „Застава камиони“ али и судским извршитељима који су обавестили организациони одбор протеста да им је онемогућено да уђу у фабрику да изврше наплату потраживања.

Подсећамо, окупљени бивши радици фабрике Застава камиони, тврде да од 2013. године па до данас, запосленима који су споразумно по разним моделима социјалних програма, раскинули радни однос и напустили фабрику, нису исплаћене заостале зараде. Остало је нејасно и повезивање радног стажа од 2010. до 2016. године.

Око 4600 бивших радника остало је са нерешеним статусом. Не могу да наплате заостале зараде, јубиларне награде и друге принадлежности, које им се дугују још од 2013. као и уплате доприноса.

Организациони одбор бивших радника „Застава камиони“ упутио је позив свим радницима групације Застава који имају ненаплаћена потраживања, да се окупе и следећег понедељка у 9 часова „код Крста“ како би скренули пажњу јавности на своје проблеме и сазнали да ли су одговорили надлежни из Министарства финансија Републике Србије и да ли ће у наредном периоду остварити своја права.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.