Одржан концерт гитаристе Александра Стојића

Концерти на Летњој сцени Универзитета настављени су наступом Александра Стојића на гитари.

У парку Ректората наступио је бивши професор рагујевачке Mузичке школе и публици се представио делима Сора, Тареге, Дуартеа и других светских композитора.

Топло вече, леп амбијент летње сцене у парку Ректората и звуци акустичне гитаре привукли су крагујевачку публику да у великом броју дође на други концерт у организацији Универзитета.

Уметник на гитари Александар Стојић кроз најлепша дела светских композитора показао је сву своју маестралност, а након сваке нумере као награду добио јеод публике громки аплауз.

Гитару свира од седме године, прво музичко образовање стиче у Панчеву док студије наставља на бечком Универзитету за музику и извођачке уметности.

У Аустрији стиче магистарску титулу уз највише оцене и постаје редовни стипендиста индивидуалне стипендије универзитета у Бечу.

У крагујевачкој Музичкој школи „др Милоје Милојевић“ ради пет година као професор а након тога педагошку каријеру наставља у Основној музичкој школи „Миленко Живковић“ у Параћину.

За шеснаест година концертне каријере наступио је на највећим фестивалима широм света. На позив Универзтета у Крагујевцу наступа на летњој сцени пред публиком која га добро познаје.

Наредни концерт у необичном окружењу крагујевачане очекује 14. септембра окада ће наступити Ана Стефановић и Јелена Пејановић. Вече ће бити посвећено ауторској и популарној музици.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *