Одржан концерт Ивана Јотића и Наталије Младеновић

Нова концертна сезона у Универзитетској галерији започета је наступом фаготисте Ивана Јотића и пијанисте Наталије Младеновић.

Публика је имала прилику да чује композиције Коха, Тансмана, Арнолда и Елгара. Наступ у Универзитетској галерији наставак је дугогодишње сарадње ова два уметника.

На првом концерту у новој концертној сезони у Универзитетској галерији публика је имала прилику да чује фагот и клавир.

На програму су била дела светских композитора у извођењу Ивана Јотића и Наталије Младеновић.

Пијаниста Наталија Младеновић ради као виши музички сарадник на Катедри за гудачке инструменте Факултета музичке уметности у Београду. Са Иваном Јотићем сарађује већ дужи низ година.

Доцент на Катедри за дувачке инструменте на Филолошко уметничком факултету у Крагујевцу Иван Јотић сарађује са бројним оркестрима у Србији а члан је и Симфонијског оркестра РТС-а.

Поред многобројних концерата у земљи имао је и преко стотину концерата у иностранству.

Публика је чула пробрана дела Коха, Тансмана, Арнолда и Елгара. У наставку концертне сезоне у Унивезитетској галерији, 26. марта у 19 часова наступиће виолончелисткиња Вида Вујић.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *