Одржана аудиција „Србија у ритму Европе“

Музичка школа „Др Милоје Милојевић“ организовала је аудицију за децу школског узраста која ће учествовати на музичком такмичењу „Србија у ритму Европе“.

На овогодишњем такмичењу, које ће бити одржано у Врњачкој Бањи, Крагујевац ће представљати државу Израел.

Одабрана деца имаће прилику да свој таленат за певање и плес, током шестомесечних припрема, унапреде уз помоћ професора продукције програма „Србија у ритму Европе“, као и да се на финалном такмичењу у јуну у Врњачкој Бањи, која је победила прошле сезоне, представе својим певачким или плесачким умећем.

Ове године пријавило се око 30 кандидата, а изабрани ће певати у ритму Израела, јер ће Крагујевац бити представник те земље.

За своје фаворите гласаће се путем СМС порука. Половина средстава, прикупљених на овај начин, биће уплаћена у градски буџет.

Крагујевац је један од 24 града и општина који ће учествовати на овогодишњем дечјем музичком такмичењу.

Овај музички пројекат осмишљен је у складу са европском Повељом о учешћу младих и Националном стратегијом за младе Републике Србије.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.