Одржана последња у овом сазиву седница Скупштине града

После пуне 4 године, одборници Скупштине града завршили су мандат и последњи пут заседали у досадашњем сазиву. 

Председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић захвалио се свим одборницима на разумевању, сарадњи и исказаном високом степену политчке културе, који је пратио рад градског парламента од 2016.године.

Петрашиновић је оценио, да је овај високи дом био испуњен аргументованим расправама власти и опозиције, као и да је за 4 године уз вођство градоначелника Радомира Николића, градска скупштина донела низ важних одлука пресудних за развој Крагујевца у свим областима, од привреде до спорта.

Тачка око које се водила дужа дискусија власти и опозиције током  32. редовне седнице односила се на продају градског грађевинског земљишта и урбанистичка решења.

Одборничка већина усвојила је и завршни рачун града Крагујевца за 2019. годну као и предлоге о додели Ђурђевданске награде.

За последњу седницу, пред одборнцима обиман дневни ред,  са чак 27 тачака.

Већином гласова усвојен је предлог о завршном рачуну града Крагујевца за 2019. годну, према коме је ту финансијску годину град завршио са суфицитом од 573 милиона динара.

Прихваћен је предлог о давању сагласности за краткорочни револвинг кредит Јавно комуналном предузећу Шумадија, прихваћени финансијски и извештаји о пословању за 2019. годину свих установа културе чији је оснивач град, затим Радио Телевизије Крагујевац, центра „Кнегиња Љубиц“,Апотеке Крагујевац, Дома здравља, Завода за хитну медицинску помоћ, Завода за стоматологију, Спортских привредних друштава.

Прихваћени су и планови пословања за 2020. годину Центра за социјални рад, Јавно стамбеног предузећа, Апотеке, Бизинис иновационог центра, Јавног предузећа „Путеви Крагујевац“,потврђена именовања директора Јавно комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Крагујевац, а за директора Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ именован нови, Владимир Ђорђевић.

Усвојен је оперативни план за одбрану од поплава на територији града, одлуке о јавним паркиралиштима, као и минималне накнаде за рад принудног управника у стамбеним зградама.

Највећу пажњу одборника изазвале су тачке из области просторног  планирања, плана генералне регулације „Насеља Денино брдо“ односно блока оивиченог улицама садашњег Тенкодрома у насељу Аеродром, где се планира изградња Ателетског стадиона.

Надовезана тачка о актима које је донео градоначелник за време ванредног стања и теме нових урбанистичких решења покренуле су расправу о продаји градског грађевинског земљишта.

Чланица Градског већа за здравство и социјалну заштиту Гордана Дамњановић захвалила се свим здравственим установама и појединицима, а посебно Иституту за јавно здравље на непрекидном раду током ванредног стања због коронавируса из кога је Крагујевац изашао са 71 оболелим.

Сумирајући рад градског парламента у мандату који истиче, предеседник Мирослав Петрашиновић је истакао да Крагујевачка скупштина може да послужи као пример другим градовима с обзиром на начин како су се одвијале аргументације власти и опозиције.

Сагласношћу одборниче већине, Ђурђевданску награду ове године понеће: Катарина Бабић за област уметности, проф.др Предраг Ђурђевић за област медицине, Јелена Миловановић за новинарство, Горан Николић за спорт, ДОО Сунце Маринковић за приватно предузетништво, Љубиша Шљивић за хуманитарни рад, Удружење Арсенал фест за промоцију града Крагујевца у земљи и иностранству.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *