Одржано предавање на тему „И ја се борим“

У амфитеатру Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу организовано је предавање на тему „И ја се борим“, као део програма обележавања Светског дана деце оболеле од рака.

Предавачи су били др Раша Медовић са Хематоонкологије Клинике за педијатрију Клиничког центра Крагујевац, волонтери НУРДОР-а, као и Теодора Врањешевић, девојчица из Крагујевца, која је победила ову најтежу болест.

Светски дан деце оболеле од рака, сваке године, се обележава 15. фебруара, када се организује низ манифестација, са циљем да се укаже на тешку борбу деце која болују од малигних болести.

Низом акција и разноврсним програмом подружница Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) у Крагујевцу, у сарадњи са студентима крагујевачког Универзитета, од 12. до 16. фебруара, под слоганом „И ја се борим“, обележавају овај дан.

У амфитеатру Факултета медицинских наука одржано је предавање на коме су учешће узели студенти волонтери као једни од организатора.

Свој допринос дао је и доктор са Хематоонкологије Клинике за педијатрију Клиничког центра Крагујевац, др Раша Медовић који је указао на статистику обољевања деце од малигних болести у Србији као и проблеме са којима се сусрећу током лечења.

Предавању је присуствовала и мала Крагујевчанка Теодора Врањешевић, која је из своје најтеже битке изашла као победник.

Хуманитарним акцијма, које се организјују у Крагујевцу, прикључила су се бројна удружења, кафићи као и велики број уметника.

Свако од нас може бити хуман и помоћи малишанима који се боре као велики. Довољно је послати смс поруку на број 1150. Цена поруке износи 100 динара.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *