Октобар посвећен храни

Институт за јавно здравље Крагујевац октобар обележава као Месец правилне исхране.

Тим поводом одржана је радионица и приредба под називом, „Здрава храна је важна да би сва деца била снажна“.

Ова здравствена Установа и сутра наставља пригодан програм намењен најмлађим Крагујевчанима, који ће дефилеом под називом „У сусрет здравим намирницама“ кроз Градску тржницу на Аеродрому, симболично скренути пажњу на значај хране за човечанство.

Институт за јавно здравље позвао је грађане да подрже малишане са костимима и маскама на сутрашњем догађају од 11 часова и 30 минута.

Октобар је месец правилне исхране. Обележава се са циљем да се скрене пажња јавности да правилна исхрана представља један од најзначајнијих здравствених ресурса за очување и унапређење здравља.

Ове године Светски дан хране 16. октобар обележава се под слоганом „Правилна исхрана улагање у будућност“, са фокусом на смањење броја гладних у свету.

Институт за јавно здравље Крагујевац у сарадњи са једном од предшколских установа, обележио је Светски дан хране радионицом и прередбом под називом Здрава храна је важна да би сва деца била снажна.

Главни део програма предшколаца у вртићу је колажна музичко-сценска представа, тематски орјентисана ка промовисању здравих стилова живота и основним принципима правилно избалансиране исхране

Милиони људи у нашем региону, али и читавом свету, пате од неког поремећаја у исхрани или гладују, што је само један од примера несклада између људи, хране и саме планете.

Србија је опредељена да обезбеди висок ниво заштите живота и здравља људи.

Институт за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут, у сарадњи са крагујевачким Институтом, у оквиру кампање Октобар месец правилне исхране и обележавања Светског дана хране, расписао је конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова на територији Шумадијског округа.

Тема је Правилна исхрана – улагање у будућност. Конкурс је део националне кампање и намењен је деци у предшколским установама и ученицима основних школа на територији Србије.

Циљ конкурса је да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему правилне исхране.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.