Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба

Савез удружења пензионера Шумадијског округа организовао је „Олимпијаду спорта, здравља и културе“ а на овој манифестацији окупило се стотинак пензионера из Крагујевца и околних општина који су се такмичили и неколико дисциплина.

Олимпијада је организована у Основној школи „21 . октобар“ а  људи трећег животног доба проверили су своје спортке способности и провели дан у лепом дружењу.

Гости пензионера из Шумадије били су чланови Градског удружења пензионера из Ниша и Покрета „Треће доба“ из  Београда.

Под слоганом „Није важно победити, важно је учествовати“ у Крагујевцу је одржана трећа „Олимпијада, спорта здравља и културе“.

Пензионери су организовали такмичење у шаху, брзом ходању, пикаду, шутирању лопте на гол и кош, стрељарштву.

Судије су бележиле бодове десеточланих екипа а такмичење је протекло у фер и коректној атмосфери.

Ко ће бити најбољи у овим дисциплинама није важно ,наводе људи трећег доба и истичу да је суштина оваквих окупљања пре свега добро дружење и забава .

Градско удружење пензионера у Крагујевцу сваке године организује „Олимпијаду Спорта здравља и културе“ на коју осим крагујевачких пензионера позива и  учеснике из околних општина.

Најбољи учесници награђени су симболичним поклонима а осим тога почетком јесени одлазе на централну манифестацију која се сваке године организује у Врњачкој Бањи.

Све вештине, спретност и знање на  Олимпијади спорта здравља и културе која че бизи отганизована у наредном периоду,  показаће најбољи такмичари трећег доба из Србије.

Ведри и насмејани, пуни животног елана и спотске спретности пензионери Шумадије, учесници треће „Олимпијаде спорта здравља и  културе“ спремни су за нове изазове који их чекају на даљем такмичењу у Врњачкој Бањи.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.