Олимпијада здравља, спорта и културе

Велики број старијих Крагујевчана учествовао је данас, у основној школи 21. октобар, на 4. крагујевачкој олимпијади здравља, спорта и културе.

У Градском удружењу пензионера, које је организатор овог такмичења, кажу да је реч о једној у низу манифестација којом се подржава активно старење.

Двориште, фискултурна сала, холови и учионице основне школе 21. октобар данас су били места на којима се окупио велики број старијих грађана, како би се дружили, али и опоробали у неколико спортских дисциплина.

Највеће интересовање владало је за шах, где је и конкуренција била озбиљна.

Крагујевачка олимпијада здравља, спорта и културе само је једна од бројних активности које се организују са намером да припадници трећег животног доба квалитетно проведу своје слободно време, али и ураде нешто за ебе и своје здравље кроз спорт и рекреацију, наводе у Градском удружењу пензионера.

Такмичења су организована у неколико спортских дисциплина које су биле прилагођене старијим особама.

Крагујевачку олимпијаду здравља, спорта и културе, четврту по реду, отворила је Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, која је том приликом нагласила да оваквим активностима најстарији суграђани доприносе промоцији здравља, активно старе и дају пример млађим генерацијама.

Организатори очекују да Крагујевачка олимпијада здравља, спорта и културе, у наредном периоду, прерасте у регионално такмичење.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *