Они стварају идеје – Креативни центар Универзитета у Крагујевцу

Креативни центар Универзитета у Крагујевцу свечано је отворен на Факултету инжењерских наука.

Основан је у оквиру ЕРАСМУС пројекта као „Институционални оквир за развој треће мисије Универзитета у Србији“, којим координира Универзитет у Крагујевцу.

Визија Креативног центра Универзитета у Крагујевцу је да негује креативност и иновативност младих људи, студената и надарених ученика и на тај начин допринесе стварању окружења у којима они могу остварити свој највећи предузетнички и истраживачки потенцијал.

Осим креативног центра у Крагујевцу основано је још пет таквих у Србији и то на Универзитетима у Београду, Новом Саду, Нишу, Новом Пазару, као и на Метрополитан Универзитету у Нишу.

Оно што Креативни центар у Крагујевцу издваја од осталих јесте иновативни приступ у раду са студентима, окружење које подстиче креативно стваралаштво, развој идеје кроз тимски рад, развој иновација и предузетничких подухвата.

После отварања центра одржана је радионица „Са креативним мишљењем до мноштва идеја и развоја иновација“.

Гост је био предавач Универзитета у Марибору, проф. Др Марјан Лебер.

Предност креативног центра је што ће бити доступан свим студентима Универзитета.

У организацију рада центра укључиће се управо студенти.

Иначе пројекат се финансира средствима Европске уније у оквиру Ерасмус програма, у вредности од 966 хиљада евра, учествује 18 партнера, а опремање центра и простор обезбедио је крагујевачки Факулет инжењерских наука.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *