Општа болница у Крагујевцу до 2021. године

Изградња Опште болнице у Крагујевцу један је од циљева Нацрта Плана јавног здравља града Крагујевца, за период од 2019. до 2026. године.

Овај документ, сада, има нову концепцију, обухвата значајне области као што су економија, екологија, привреда и здравствена и социјална заштита, речено је на јавној трибини о Нацрту Плана јавног здравља.

План јавног здравља града Крагујевца, за период од 2019. до 2026. године, има нову концеппцију и покрива шест области, у складу са Законом о јавном здрављу.

То су промоција, превенција, унапређење јавног здравља, заштита на раду и радној околини, као и еколошка питања, квалитета воде, ваздуха и земљишта. У плану је и изградња Опште болнице у Крагујевцу.

У складу са Законом о јавном здрављу, који је ступио на снагу 2016. године, локалне самоуправе су у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина, прошле процес едукације за израду планова јавног здравља.

Након што је прикупљена потребна документација, донета је нова концепција овог документа.

Локалне самоуправе имају одговорност да утичу на побољшање здравља становника, па ће у наредном периоду, акценат бити на разговору са грађанима.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *