Оружари одржали нови збор радника

Представници Синдикалне организације Застава оружје упознали су данас запослене са ескалацијом кризе која већ скоро месец дана потреса ову фабрику.

У синдикату кажу да је криза изазвана тиме што још није постављен генерални директор ни смењен Надзорни одбор.

Даљи видови синдикалне борбе зависе од тога да ли ће у петак бити исплаћена зарада запосленима у наменској.

Уместо једночасовног штрајка упозорења одржан је збор испред зграде Синдиката коме је присуствовао велики број радника фабрике Застава оружје.

Сви присутни су поздравили досадашње активности и дали подршку Синдикату у даљима акцијама које ће се спроводити.

Исплата зарада за петак, 20. јануар, носи потпуну неизвесност и у зависности од тог догађаја предузимаће се даље мере отпора и синдикалне борбе.

Подсећамо, захтев Штрајкачког одбора и радника фабрике је хитно постављење генералног директора, као и смена чланова Надзорног одбора.

Из Синдикалне организације за следећу седмицу најављују сповођење даљих планова који би требало да допринесу решавању нагомиланих проблема у фабрици. 

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *