Отворени дани на аеродрому “Морава”

На аеродрому „Морава“ у Лађевцима, сутра се одржава манифестација под називом Отворени дани. Обученост припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране за извршавање додељених мисија промовисаће 98. ваздухопловна бригада.

Након неколико година, војно-цивилни аеродром у Лађевцима поново отвара капије за све љубитеље ваздухопловства.

Посетиоци ће бити у прилици да се, кроз разговоре са припадницима Војске Србије, упознају са животом и радом пилота 98. ваздухопловне бригаде.

Током трајања манифестације, сви заинтересовани посетиоци моћи ће изблиза да виде и уђу у неке од авиона и хеликоптера, али и у остала борбена возила.

Циљ манифестације је промовисање обучености припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране као и промоција војног позива и војних пилота.

Једнодневни програм биће подељен у два дела, на статички и летачки део. У статичком делу припадници Војске Србије приказаће средства и технику којом 98. ваздухопловна бригада располаже, авионе, хеликоптере, радаре и друге системе за одбрану на аеродрому. Летачки део програма биће најатрактивнији за посетиоце.

Програм овогодишњег Ер шоуа почиње од 10 сати и трајаће до 15 часова, на аеродрому Морава у Лађевцима. Улаз за све посетиоце је слободан.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *