Отворено прво инклузивно игралиште у Крагујевцу

У Пешачкој зони, у Крагујевцу, отворено је прво инклузивно игралиште на коме ће малишани имати могућност да преко целе године уживају у справама које су прилагођене и за децу са посебним потребама.

Иницијатори акције су прошлогодишњи добитници Ђурђевданске награде.

Изградњу су финансирала многобројна предузећа из Крагујевца, а помогла је и локална самоуправа.

Првом инклузивном игралишту прилагођеном деци са сметњама у развоју у центру града, са справама на гуменој подлози обрадовали су се највише малишани.

Свечаном отварању присуствовала је и Крагујевчанка Теодора Врањешевић, која је својим примером показала да су сва деца равноправна и да имају права на нормалан и срећан живот.

Иницијативу за отварање игралишта покренула је група грађана, добитника прошлогодишње Ђурђрвданске награде, који су први донирали новац од награде коју су добили због своје хуманости.

Иницијатори изградње и донатори су, позивом за слање смс поруке 327 на број 3030 за помоћ нашој суграђанки Николији, показали да њихова мисија није завршена изградњом инклузивног игралишта и да ће наставити са активностима које ће, такође, имати хуманитарни карактер.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *