Ово је мејл на који можете пријавити кршења епидемиолошких мера

Град Крагујевац је појачао контролу примене епидемиолошких мера.

Шест здружених инспекцијских екипа контролишу примену мера у затвореним просторима, где је на снази обавеза ношења маски као и обавеза постављања дезобаријера на улазима.

Поред тога, отворен је телефон 505 -800, као и мејл адреса: inspektor@kg.org.rs путем којих грађани могу да пријаве, уз приложени доказ, а то је фотографија, грубо кршење епидемиолошких мера.

Град Крагујевац максимално ће настојати да се прописане епидемиолошке мере Уредбом Владе Републике Србије поштују.

Очекује се појачана контрола у трговинским ланцима, угоститељским објектима, приватним фирмама, јавним институцијама и јавном превозу.

Представници града позвали су још једном грађане да одговорно и доследно примењују све епидемиолошке мере: ношење маске у затвореном простору, али и на отвореном тамо где је немогуће одржати физичку дистанцу један и по до два метра и постављање дезобаријере испред улаза у стамбене заједнице и трговинске ланце.

Поред појачане контроле поштовања досадашњих мера, уколико републички Кризни штаб прогласи нове, Град Крагујевац ће их усагласити и применити.

Грубо кршење епидемиолошких мера грађани могу да пријаве на телефон 505 – 800 и на мејл адресу: inspektor@kg.org.rs

Подсећамо, за кршење епидемиолошких мера новчане казне су од 50 до 150 хиљада динара за приватна и до 500.000 за правна лица.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *