Пацијенти из Београда стигли у привремену болницу у Крагујевцу

Клиника за опекотине, пластичну и реконструктивну хирургију КЦС у Звечанској од данас је ковид болница, саопштио је министар здравља Златибор Лончар.

Како је рекао, на тој клиници биће одређен број места и на интензивној нези и за кисеоничку потпору.

Такође, навео је да се пацијенти из Београда шаљу у Нишку бању и у привремену болницу у Крагујевцу.

Регионални координатор Министарства здравља за борбу против ковид пандмије др Слободан Милисављевић потврдио је Телевизији Крагујевац да су у привременој болници на Градском сајмишту у Крагујевцу стигли први пацијенти из београдске Арене.

Главни координатор Арене др Предраг Богдановић каже да је за месец дана рада Арене кроз њу је прошло 1.029 болесника, отпуштено је око 550 пацијената и то 450 пацијената на даље кућно лечење, док је 102 пацијента због погоршања здравственог стања пребачено у болнице које имају интензивну негу.

Најмлађи пацијент који је тренутно на лечењу има 18 година, а најстарији 86 година.

Лекари апелују на грађане да се чувају и пазе да не дође до заразе јер корона не бира године, место, ни време.

Регионални координатор Министарства здравља за борбу против ковид пандмије др Слободан Милисављевић каже да су, у привременој ковид болници на Шумадија сајму, поред пацијената из Крагујевца који имају лакшу клинику слику стигли и ковид позитивни пацијенти из београдске Арене.

О пацијентима у привременој ковид болници у Крагујевцу брину лекари и медицински техничари крагујевачког Дома здравља, уз асистенцију запослених у Клиничком центру.

Лекари наглашавају да хоспитализација у привременим ковид болницама није ствар избора.

Без обзира на клиничке слике, сведоци смо да се здравствено стање пацијената драстично мења за само неколико сати, па је неопходно да се ковид позитивни болесници, лече у здравственим установама где могу да добију комплетну здравствену помоћ и негу у сваком тренутку, а не код куће, саветују лекари.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *