Пакетићи за децу оболелу од церебралне парализе

Друштво за церебралну и дечју парализу “Ана Антонијевић” у Крагујевцу и ове године организовало је традиционалну доделу пакетића за најмлађе чланове.

Поклони су обезбеђени захваљујући бројним донаторима, који су желели да најмлађима улепшају предстојеће празнике.

Захваљујући људима добре воље Друштво за церебралну и дечју парализу из Крагујевца већ традиционално организује доделу новогодишњих пакетића својим најмлађим члановима. То је била прилика и да се обележи верски празник – материце.

Најмлађе чланове друштва посетио је Деда Мраз, донео им пакетиће и фотографисао се са њима.

Друштво је основано 1996. године великом заслугом Божидарке Антонијевић, која је била суочена са проблемима и потешкоћама које је имала као родитељ детета рођеног са церебралном парализом, по коме се ово друштво и зове.

Захваљујући људима добре воље и фонду “Дијаспора за матицу” прикупљен је новац за куповину новогодишњих пакетића.

Захваљујући Скупштини града Крагујевца друштво је добило на коришћење и своје просторије у којима данас имају и собу за физикалну терапију са својим физиотерапеутом, а захваљујући донацијама и све неопходне справе за вежбање.

Како кажу из овог Друштва дечји осмеси нису мерени само новогодишњим пакетићима, већ оним најосновнијим свакодневним животним потребама, без обзира колико биле мале или велике, које им ово друштво пружа.

Ово је био и позив за сву децу са посебним потребама која нису примили пакетиће, да сутра од 9 до 12 часова дођу у просторије Друштва за церебралну и дечју парализу, како би добили своје слатке поклоне.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *