Пензионерима са најнижим примањима донирано 800 пакета са намирницама

Градско удружење пензионера Крагујевац, добило је више од милион динара  из ПИО фонда, а тај новац је утрошен за куповину и дистрибуцију 800 пакета са основним животним намирницама.

Ову врсту помоћи добили су пензионери  са најнижим примањима,  испод 15 хиљада динара.

За наредни период најављују нову донацију за пензионере – пакете са витаминима.

На територији Крагујевца укупно има 44 хиљада пензионера од којих су  7.072 чланови Градског удружења пензионера Крагујевац.

Ово удружење се из године у годину труди да помогне како својим члановима тако и другим пензионерима који нису чланови а потребна им је одређена врста подршке.

Од ПИО фонда су добили више од милион динара које су расподелили на 800 пакета социјално најугроженијим пензионерима са најнижим примањима- испод 15 хиљада динара.

Док од локалне самоуправе сваке године хиљаду пензионера добија једнократну помоћ у износу од 5 хиљада динара.

Томашевић је овом приликом истакао,  да је свако повећање пензија значајно за најстарије суграђане.

Најава да ће од фебруара бити повећање пензија их радује.

Иначе, Градско удружење пензионера Крагујевац основано је 9.маја 1938. године и једно је од најстаријих удружења у Србији које је основано пре Другог светског рата.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *