„Перспективе развоја социјалне заштите у Србији“

Удружење стручних радника социјалне заштите Србије, организовало је међународну конференцију под називом „Перспективе развоја социјалне заштите у Србији“.

Овом приликом, оцењено је које су актуелне теме и новине у решавању проблема у области социјалне заштите.

Актуелне законске промене у социјалној заштити, лишење родитељског права, Ефекти менторског рада студената са малолетним ученицима кривичних дела, само су неке од тема стручног скупа односно дводневне конференције.

Циљ конференције је да социјални радници унапреде своја знања и вештине јер социјална заштита представља покретачку снагу промена.

Зато је стално јачање професионалних компетенција запослених, један од примарних циљева Министарства за рад борачка и социјална питања.

Основни обрасци на којима почива систем социјалне заштите у Републици Србији имају изворе у међународним и националним докуменатима, које је наша земља усвојила.

Представљају основ на коме се граде сва нормативна акта и на основу којих се дефинише политика развоја, истакао је на конференцији Ненад Нерић, државни секретар Министарства за рад, борачка и социјална питања.

За социјалну заштиту од посебног значаја је Агенда одрживог развоја 2030. која има 17 циљева фокусираних на активности смањења сиромаштва, подизање животног стандарда грађана, унапређење здравственог и образовног система, заштиту животне средине, смањење неједнакости.

Удружење стручних радника социјалне заштите Србије обележило је и 25 година постојања.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *