Песници рањеном граду

Књижевни клуб Абрашевић приредио је, у својим просторијама, књижевно вече под називом “Песници рањеном граду”, одајући пошту жртвама нацистичког терора 1941. године у Крагујевцу.

18. октобар није случајно изабран за књижевно вече у ком се евоцира бол за недужним жртвама нацистичког терора.

По неким подацима прва хапшења и спровођења су почела управо 18. поподне, јер је већ 19. било организовано прво стрељање мањих група људи у Грошници и у Маршићу, а 20. у Багремару, односно где је некад била централна војна радионица и 21. октобра завршено у Шумарицама“, истакао је Илија Степановић, координатор Центра за неговање традиционалне културе Абрашевић.

Тридесетак крагујевачких песника читало је током вечери поезију посвећену овом трагичном догађају, а прочитани су и стихови пратилаца крагујевачких удружења писаца на социјалним мрежама, који су овом поводом послали своје радове.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *