Пет милиона динара за уређење водотокова другог реда

Разматрање и усвајање предлога Оперативног плана одбране од поплава на територији града Крагујевца за 2020. годину била је најважнија тачка на дневном реду прве редовне седнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Оперативни план садржи мере заштите на водотоковима другог реда за које је надлежна локална самоуправа.

За уређење и чишћење критичних тачака водотокова другог реда издвојено је више од пет милиона динара.

Оперативни план одбране од поплава на територији града Крагујевца за 2020. годину дефинише која су насеља угрожена и од којих водотокова, као и број становништва који је угрожен.

На територији града Крагујевца Оперативним планом обухваћена су четири водотока првог реда: Лепеница, Угљешница, Сушички поток и Грошничка река.

Што се тиче водотокова другог реда то су: Козујевачки, Бреснички, Ердоглијски, Дивостински и Илићевски поток, као и Ждраљица и Сребрница у Страгарима.

На седници Градског штаба за ванредне ситуације разматран је и извештај о извршеним припремама за спровођење превентивних и оперативних мера заштите од поплава, клизишта, ерозија и одрона на подручју града Крагујевца.

Када је реч о заштити од пожара у 2019. години на подручју града било је 874 интервенција, од тога 612 пожара и једна експлозија.

Говорећи о стању високих брана, акумулација Гружа је испуњена са 66 одсто, али нема опасности од преливања.

Акумулација Грошница испуњена је са 30,5 процената, што је нормална испуњеност водом, а према речима запослених у градском Водоводу, град се уредно снабдева водом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *