Пет студената на пракси у Институту за јавно здравље

Летњу стручну праксу у крагујевачком Институту за јавно здравље у јулу обавља пет студената завршних година основних и мастер студија Универзитета у Крагујевцу.

За пет година колико Институт за јавно здравље заједно са локалном самоуправом и Универзитетом у Крагујевцу организује овај програм, кроз летњу стучну праксу, прошло је 32 студената.

Ана Ћулафић студенткиња је Природно-математичког факултета у Крагујевцу и део овог лета провешће, као волонтерка, у лабораторији Института за јавно здравље.

Сарадња са младима је добро искуство и за Институт и за студенте, каже шефица Одељења санитарне хемије, на којем Ана волонтира.

Летњу стручну праксу, после поновљеног конкурса, у лабораторији Института за јавно здравље у Крагујевцу током јула обављаће петоро студената, а у августу троје.

За пет година, колико програм летње студентске праксе постоји, кроз Институт за јавно здравље прошло је 32-је волонтера.

Посао у Институту нису добили, али запослени овде кажу да у сусретима са бившим волонтерима сазнају да им је искуство из крагујевачког Института било од помоћи и при проналаску другог посла и даљем усавршавању.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *