Пијаниста Јакуб Њевјадомски наступио на ОКТОХ-у

Овогодишњи програм ОКТОХ-а настављен је наступом пољског пијанисте Јакуба Њевјадомског који је пред крагујевачком публиком извео дела Фредерика Шопена.

Концерт је реализован у сарадњи са Београдским Шопен фестом.

Млади пијаниста из Пољске тренутно похађа Државну општу музичку школу Фредерик Шопен у Кракову и на својим концертима изводи дела најистакнутијег пољског композитора и пијанисте романтизма.

Добитник је многобројних националних и међународних признања.

На крагујевачким Октобарским свачаностима наступио је након концерта у Београду где се представио на овогодишњем Шопен фесту.

Концерт у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије други је у низу концерата који се одржавају у оквиру овогодишњег ОКТОХ-а.

На првом концерту у Другој крагујевачкој гимназији наступио је Крагујевачки симфонијски оркестар и хор Опера Нова.

Трећи концерт биће организован 19. октобра у Првој крагујевачкој гимназији када ће наступити Крагујевачки академски оркестар акордеониста.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *