Пијаниста Тамаш Ерди у крагујевачкој Музичкој школи

Пијаниста Тамаш Ерди, који је на позив крагујевачког Музичког центра посетио крагујевчку Музичку школу Др Милоје Милојевић, одржао је предавање ученицима школе.

У пратњи прве секретарке амбасаде Мађарске у Србији Зорице Хајналке Рафаиловић, овај талентовани пијаниста, у Крагујевац је донео причу о лепоти конпоновања и изођења најлепших клавирских арија.

Музика је његова преокупација од најранијих дана. И прозор у свет уметника, који је грешком лекара вид изгубио по изласку из инкубатора, као прерано рођена беба.

Рано је почео да убире награде, па је већ 2008. године проглашен је за најталентованијег јуниора индивидуалца, међу уметницима старости до 30 године.

Код ученика Музичке школе Др Милоје Милојевић данас је дошао у пратњу аташеа за културу Амбасаде Мађарске у Србији и одржао им, како је сам уметник рекао, нешто између мастер-класа и предавања:

Музичка пратња госта из Мађарске данас је био млади гудач.

Пијанисту Тамаша Ердија крагујевачка публика моћи ће да чује на концерту у петак, у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, од 20 сати.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *