Планови и акције Кола српских сестара

На годишњој скупштини Кола српских сестара, у сали Епархије шумадијске, представљени су досадашњи резултати овог Удружења, али и представљени планови и акције који су планирани до краја године.

Пету годину заредом Народна банка из Београда изабрала је Коло српских сестара за партнера у спровођењу акције Банка хране, у оквиру које су издвојена средства за прехрамбене и хигијенске производе, а 50 пакета је и ове године подељено социјално најугроженијим породицама.

Председница удружења Кола српских сестара Крагујевац, Татјана Маринковић истакла је да је удружење хуманитарна организација, али и волонтерска.

Додаје и да је део прихода који су током године, захваљујући бројним акцијама прикупили одлазио у хуманитарне сврхе.

Пету годину заредом Народна банка из Београда изабрала је Коло српских сестара за партнера у спровођењу акције Банка хране, у оквиру које су издвојена средства за прехрамбене и хигијенске производе, а 50 пакета је подељено социјално најугроженијим породицама.

Иначе, Коло срских сестара свакодневно скупља гардеробу коју дели својим корисницима.

Ово удружење сваке године учествује и на међународним изложбама традиционалног српског народног веза.

Ове године као плод заједничког рада и успешне сарадње Кола српских сестара, Удружења “Бирам Крагујевац” и Абрашевића организована је Свечана академија посвећена годишњици ослобођења Крагујевца у Првом светском рату.

Захваљујући средствима добијеним на конкурсу за културу града Крагујевца објавили су и збирку песама Боје живота, своје дугогодишње чланице Вере Јелић.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *