Почела грејна сезона

У Крагујевцу је јутрос почела грејна сезона. После успешно завршеног ремонта „Енергетика“ је спремна за редовно снабдевање топлотном енергијом свих потрошача у Крагујевцу.

У крагујевачкој топлани кажу да ће ускоро бити завршена реконструкција секундарне инсталације у улици Града Сирена, а планирани су и прикључци за нове кориснике у Ердоглији.

Грејна сезона трајаће до 15. маја наредне године, али ће, у зависности од временских услова, бити и продужена.

Урађен је планирани ремонт постројења, а како кажу у Енергетици, за грађане ове сезоне неће бити зиме.

Уговорена је редовна испорука природног гаса, а снабдевени су довољним количинама других енергената, односно мазута. На залихама има око 20 хиљада тона угља.

Снабдевање грађана топлотном енергијом одвијаће се у складу са висином спољне температуре.

Пошто већина грађана даљинско грејање плаћа паушално, у Енергетици кажу да су увели економично снабдевање топлотном енергијом како би, на тај начин, заштитили грађане од високих рачуна.

Тренутно, јутарње и вечерње температуре су ниже, па ће грејање у тим интервалима бити редовно, наводе у крагујевачкој топлани.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *