Почела изградња Палате правде

Свечаним полагањем камена темељца званично је почела изградња нове зграде Палате правде у Крагујевцу.

Српска министарка правде Нела Кубуровић, отворила је радове на будућој згради свих правосудних органа чији је рок за изградњу новембар 2021. године.

Вредност инвестиције финансиране из буџета Републике је 25 милиона евра.

Градоначелник Радомир Николић истакао је да овом инвестицијом држава потврђује да непрекидно улаже у Крагујевац и Шумадију, као и да Граду остаје простор који су користили судови највероватније за установе културе.

Под једним кровом на локацији иза Правног факултета гради се здање од шест спратова, у коме ће бити смештено 11 судова и радити 800 запослених.

Приликом полагања камена темељца, минстрака правде Нела Кубуровић, оценила је да ће зграда свих правосудних органа бити од великог значаја за грађане, запослене у правосуђу и локалну самоуправу и најавила изградњу још једне зграде затвора површине 20 хиљада квадрата чија је вредност 22 милиона евра, у непосредној близини постојеће у Петровцу.

Зграда Палате правде од великог значаја за све запослене у крагујевачком правосуђу који сада раде у неадекватним судницама и кабинетима.

Локација у непосредној близини Правног факултета у овом тренутку је велико градилиште за три водећа пројекта које финансира држава.

Центри изврсности, Палата правде, ускоро се очекује изградња Дата центра, док се на развоју индустријског комплекса у Собовици ради непрестано.

То значи да Крагујевац добија нови правац развоја ка Баточини и још једну потврду да Влада Републике Србије води рачуна о развоју Шумадије, нагласио је градоначелник Радомир Николић.

Објекти које су користили правосудни органи остају Граду за нове намене.

Изградња Палате правде у Крагујевцу је један од највећих државних пројеката који у овом тренутку води Министарство правде, закључила је министарка Кубуровић и додала да држава планира у Крагујевцу изградњу новог затвора површине 20 хиљада квадрата, вредности 22 милиона евра који ће се налазити у непосредној близини постојећег.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

3 thoughts on “Почела изградња Палате правде”

  1. Ni nova zgrada ne moze da resi probleme u sudskoj vlasti. I dalje ce se predmeti razvlaciti na godine i decenije a sutkinje ce i dalje izmedju dva sudjenja naci vremena da trknu do kuce i skuvaju rucak. Nema nama boljitka sa nasledjenim navikama i polupismenim rukovodstvom grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *