Почела уплата 100 евра корисницима социјалне помоћи

Уплата 100 евра на рачуне око 160.000 грађана који примају новчано-социјалну помоћ почела је данас, изјавио је министар финфнасија Синиша Мали.

Исплата 100 евра почела је претходне недеље уплатом новца пензионерима.

После исплате овим категоријама становника, 100 евра помоћи државе биће уплаћено на рачуне осталих грађана који су се пријавили Министарству финансија Управи за трезор путем интернета или телефоном.

За ночану помоћ од 100 евра, до 20. маја пријавило се више од 3 милиона и 800 хиљада грађана Србије.

Министар финансија је нагласио да је држава решила и проблем за грађане који су непокретни и не могу да дођу до банке или поште да подигну новац, тиме што је уведено једнократно овлашћење.

Особа која подиже 100 евра у име, и за рачун особе која није у могућности да дође до банке, потребно је, наводи Мали, да има своју, као и личну карту примаоца помоћи.

За остале грађане који су се пријавили за помоћ, исплата почиње од понедељка 25. маја, каже Мали и додаје да ће дневно бити исплаћено по пола милиона грађана.

Пријаве трају до 5. јуна, подсетио је Синиша Мали и навео да сви који се пријаве последњег дана новац могу да очекују на рачуну до 7. јуна, када ће овај велики државни посао и бити завршен, закључио је Мали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *